Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

30 січня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Іванівською територіальною громадою та Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту»

Дата: 13.02.2024 15:13
Кількість переглядів: 128

30 січня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Іванівською територіальною громадою та Міжнародною неурядовою організацією «Центр з питань захисту цивільних осіб в умовах конфлікту» (Center for Civilians in Conflict, CIVIC).

CIVIC — це міжнародна організація, яка займається посиленням захисту цивільного населення в умовах конфлікту. Місія CIVIC полягає у співпраці зі сторонами конфлікту та цивільними особами для розробки і впровадження рішень, які запобігають та зменшують шкоду цивільному населенню.

Під час засідання робочої групи з безпеки громади були представлені результати онлайн опитування, яке проводилося CIVIC у нашій громаді з 1 по 20 грудня 2023 року щодо пріоритетних напрямків підтримки громади задля покращення захисту цивільного населення в умовах військових дій. Зокрема, були виявлені дискусійні питання безпекової ситуації, що потребують обговорення та подальшого покращення. Співпраця CIVIC з Іванівською громадою є важливим кроком у реалізації масштабного проєкту «Зменшення шкоди цивільному населенню в Україні шляхом співпраці з громадами та посилення цивільно-військового співробітництва» за фінансової підтримки Європейської Союзу. Головною метою є підвищення рівня захисту цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

Організація CIVIC активно працює в тих країнах, де відбувається військовий конфлікт і займається допомогою в захисті цивільного населення, а саме заходами для запобігання й ліквідації та реагування на негативні наслідки під час бойових дій. У цьому ключі усім мешканцям треба усвідомити, що самозахист громади залежить від кожного громадянина, а не лише від органів місцевого самоврядування. Важливо, щоб кожен громадянин усвідомив свою роль у забезпеченні безпеки громади, щоб ми всі разом могли якісно реагувати на екстрені ситуації та уникати паніки.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь