Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

На Чернігівщині продовжують роботу команди мобільних бригад первинної медичної допомоги Академії сімейної медицини України та ВООЗ

Дата: 14.12.2023 09:17
Кількість переглядів: 90

На Чернігівщині продовжують роботу команди мобільних бригад первинної медичної допомоги Академії сімейної медицини України та ВООЗ. Мешканці віддалених сіл отримують первинну медичну допомогу у своїх населених пунктах без необхідності долати кілометри до найближчих лікарень. Бригади працюють у громадах, які зазнали руйнувань через військову агресію росії, на прикордонних територіях. Лікарі відвідують пацієнтів та проводять консультації. 

Лише за один тиждень більше 200 мешканців Чернігівщини проконсультувалися у лікарів мобільних бригад.  Більше 20 людей направили на подальшу медичну допомогу, медики виписали пів тисячі рецептів на отримання ліків.

Департамент охорони здоров’я Чернігівської ОВА та органи місцевого самоврядування громад постійно взаємодіють з лікарями мобільних бригад та надають їм всебічну підтримку. У важкий час воєнних загроз робота команд допомагає зберегти здоров’я мешканцям області.

Мобільні пункти первинної медичної допомоги діють в рамках проєкту «Забезпечення доступності послуг первинної медичної допомоги в гуманітарних екстренних ситуаціях, як відповідь для подолання тягаря НІЗ через організацію роботи мобільних медичних команд в Україні» за ініціативи Академія сімейної медицини України @afmu.ngo  та при підтримці бюро ВООЗ в Україні @WHOUkraine.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь