Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Завершилося облаштування арт-кімнат в трьох громадах Чернігівщини

Дата: 15.06.2023 11:20
Кількість переглядів: 233

Облаштовані кімнати, сучасні меблі та засоби для психологічної роботи в арт-кімнатах Іванівської, Корюківської та Сосницької громад: рекреаційні зони для дітей та дорослих відчиняють свої двері.

У рамках проекту «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни», що реалізується Спілкою «Громадські Ініціативи України» у співпраці з програмою CLEAR, завершилися роботи по облаштуванню арт-терапевтичних кімнат в навчальних закладах громад. Це приміщення  в Сосницькій гімназії та загальноосвітніх  школах громади, у селах  Спаське та Волинка. У  Корюківському ліцеї №2  та навчальних закладах в селах  Перелюб та Наумівка.  А також в  приміщенні Іванівського  та Количівського ліцеїв, в Краснянській школі та Анисівській медичній  амбулаторії, ванівської громади. Загальна вартість  облаштування  усіх арт-кімнат складає - 1 млн 880тис грн.

Паралельно з облаштуванням арт-кімнат,   протягом кількох місяців професійні тренери проводили навчання для психологів та педагогів Сосницької, Корюківської та Іванівської громад. Нині кімнати готові до роботи, а місцеві педагоги підготовлені  до роботи з дітьми методами арт-терапії.

 «Уже завезені нові та сучасні меблі, що будуть зручними для дітей та корисними для психологів, - розповідає керівник проекту Неля Лавриненко. – А це: крісла-мішки, світлові столи-пісочниці, меблі для групових робіт та матеріали, що відповідають сучасним методикам арт-терапії та багато іншого, що необхідне для повноцінної роботи психологів».

Сучасні арт-кімнати – це можливість стабілізувати психо-емоційний стан дитини через гру та творчість.  Різні методики, яким навчилися психологи та педагоги трьох громад, сприятимуть подоланню стресових ситуацій та психологічних криз, як у дітей так і в дорослих: « Ми вже провели кілька групових занять в сучасному психологічному просторі, - розповідає педагогиня із Анисова, Іванівської громади, Наталія Ігнатенко. – оздоблення та сама атмосфера арт-кімнат дуже позитивно впливає на стан дітей. Вони активні під час проведення тренінгів та позитивно відгукуються після таких сеансів.»

Досі, подібна практика надання психологічної підтримки, в Іванівській, Корюківській та Сосницькій громадах не застосовувалася. Арт-кімнати – це простір, що допоможе дітям подолати страх, навчитися контролювати свої емоції та рефлексувати.

Довідково: Проєкт «Психологічна підтримка дітей та дорослих в умовах війни» реалізується за підтримки Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR), яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/ BHA).

Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь