Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

З громадою Ягідного  провели перші консультації щодо комплексного відновлення села

Дата: 14.06.2023 09:38
Кількість переглядів: 123

З громадою Ягідного  провели перші консультації щодо комплексного відновлення села

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Відповідно до постанови   Кабінету  Міністрів  України від 25.04.2023 року №382 «Про  реалізацію експериментального проекту щодо  відновлення населених  пунктів, які  постраждали  внаслідок  збройної  агресії  російської  федерації»  в  шести  населених  пунктах України, які  перебували  під  окупацією  ворога, планується комплексна відбудова з новим плануванням і повною трансформацією.

Державним Агенством відновлення  та  розвитку інфраструктури України, яке в  межах експериментального  проекту відбудовуватиме інфраструктуру  та  житловий  комплекс населеного  пункту,     розпочато діалог з жителями щодо відбудови. Заступниця Голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Валерія Іванова взяла участь у зустрічі з громадою села, під час якої було презентовано загальну концепцію відновлення. Зокрема, вона розповіла про кроки, які необхідно зробити громаді, щоб Агентство відновлення могло запустити процеси відбудови Ягідного.

Мета Агентства – відбудувати все, що знищили російські військові. Щоб люди не лише могли повернутися додому, але й створити для них абсолютно новий архітектурний простір. Частину існуючих будинків – пропонується модернізувати, там де необхідно утеплити будівлі, замінити оздоблення покрівлі, вікна та вхідні двері. Далі, відповідно до концепції, провести реконструкцію вулиць із заміною парканів та влаштуванням нового покриття доріг. Навколо підвалу школи, як основного об'єкту трагічних подій під час окупації, планується створити меморіал. Також в планах будівництво будинку культури зі сховищем та облаштування урбан-парку.

Ягідне, що пережило окупацію, стане одним із взірцевих об'єктів сучасного архітектурного простору: нове та комфортне, однак зі збереженням пам’яті про трагічні події розв'язаної росією війни проти України,  зазначили  представники Агенства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь