Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Добровільне декларування та сплата екологічного податку є запорукою проведення заходів захисту довкілля

Дата: 11.08.2021 12:37
Кількість переглядів: 268

Фахівці управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Чернігівській області повідомляють, що протягом 7 місяців до зведеного бюджету області надійшло 33,7 млн грн екологічного податку, що майже на 15 відс. (4,3 млн грн) перевищує показник минулого року.

За викиди в повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення сплачено 13,7 млн грн, за скиди забруднюючих речовин у водні об’єкти сплачено 1,1 млн грн, за розміщення відходів у спеціально відведених місцях – 8,9 млн грн. та за викиди у повітря двоокису вуглецю – 10 млн гривень.

Відповідно до Бюджетного кодексу України сплачені кошти розподілено до Державного бюджету у сумі 20,6 млн грн та до бюджетів територіальних громад – 13,1 млн гривень.

Рівень добровільної сплати екологічного податку складає понад 99 відс. загальної суми, за рахунок контрольно-перевірочної роботи та погашення податкового боргу надійшло 315,5 тис гривень.

Сумлінне виконання суб’єктами господарювання, що внаслідок власної діяльності негативно впливають на довкілля, обов’язку щодо сплати екологічного податку дозволить здійснити всі заплановані у бюджеті видатки на проведення природоохоронних заходів, у тому числі, з покращення стану довкілля та утилізації небезпечних відходів.

Згідно із п. 240.1 ст. 240 Податкового кодексу України платниками екологічного податку є  суб'єкти господарювання - юридичні особи та підприємці, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

  • викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;
  • скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти;
  • розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання);
  • утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);
  • тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Якщо платник податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник податку повинен повідомити про це орган податкової служби за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву про відсутність у нього у звітному році об'єкта обчислення екологічного податку згідно з п. 250.9 ст. 250 Податкового кодексу України.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь