Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Привітання з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 07.05.2021 20:15
Кількість переглядів: 730

Фото без опису

Фото без опису


Сільський голова Іванівської сільської ради Олена Швидка разом з колективом громади привітала наших захисників на урочистому зібранні 7 травня в с. Іванівка.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

В Україні День пам’яті та примирення встановлений згідно з Законом України “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років”. Таким чином, Україна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення.

Офіційне гасло пам’ятних заходів – “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку.

ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

Українські ветерани зробили значний внесок у перемогу в Другій світовій, тож День перемоги над нацизмом викарбований в національній пам'яті не одного покоління.

Це свято важливе для нашого народу й нашої історії. День перемоги – символ мужності та згуртованості заради вищої мети – спільної перемоги.

На жаль, з року в рік, учасників у Другій світовій війні залишається все менше, і кожен українець зобов’язаний дякувати їм за мирне небо над головою.

Світла пам'ять загиблим у боях за визволення, захист честі та гідності рідного народу. Земний уклін героям війни, які зуміли вижити у страшному пеклі ворожих навал та крізь усе життя пронесли любов до Батьківщини.

Наш святий обов’язок — шанувати безцінний подвиг ветеранів, зберегти спогади очевидців кривавих років війни для наступних поколінь. На жаль, українська земля і досі жадана для деяких країн. Військові події на сході України, що досі тривають, показують нашу згуртованість, єдність, мужність українського народу. Ми продовжуємо боротьбу за мир та нашу землю.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь