Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Працюючим пенсіонерам перераховано пенсії

Дата: 21.04.2020 15:09
Кількість переглядів: 427

Працюючим пенсіонерам перераховано пенсії

 

 З 1 квітня проведено перерахунки пенсій особам, які продовжують працювати після виходу на пенсію. 5,2 тис пенсіонерів в Чернігівській області  збільшено розмір пенсій у зв’язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати. Середній розмір підвищення становить 134 грн. Пенсіонери, які мають право на підвищення пенсії, пенсію в новому розмірі отримають у квітні поточного року.

 

 Даний перерахунок стосується виключно тих пенсіонерів, які після виходу на пенсію продовжували працювати, набули страхового стажу, але свого часу не звернулися до Пенсійного фонду. Це – стандартний перерахунок, який проводився, починаючи з 1 січня 2004 року через кожних 2 роки для пенсіонерів, які продовжували працювати відповідно до ст. 42 Закону України від 09 липня 2003 року №1058-ІV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Відмінність полягає у тому, що якщо раніше такий перерахунок здійснювався лише за заявою людини, то тепер проводитиметься автоматично щороку з 1 квітня, незалежно від того звернеться людина чи ні. Перерахунок проведено тим особам, які станом на 1 березня 2018 року набули додаткового страхового стажу 24 місяці, або тим, які не набули такого страхового стажу, але на цю дату пройшло не менше двох років після призначення чи попереднього перерахунку пенсії.

Перерахунки проводяться автоматизовано, тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Розмір доплат розраховується індивідуально для кожного пенсіонера за документами, які містяться в пенсійній справі. Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в звичайному порядку через банки або доставлена додому листоношами Укрпошти.

Пресслужба Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь