Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Наші приймали участь у VII фольклорному фестивалі-конкурсі ім. Василя Полевика

Дата: 06.06.2017 22:52
Кількість переглядів: 1044

Фото без опису Фото без опису

 

 

4 червня 2017 року в день свята Трійці на батьківщині видатного збирача пісенної спадщини Придесення Василя Полевика відбувся VII фольклорний фестиваль-конкурс. Сновська земля гостинно та сонячно зустрічала гостей та учасників фестивалю, які приїхали позмагатися та насолодитись творчістю народних талантів Поліського краю. 

Фольклорний фестиваль імені Василя Полевика розпочався у Сновському будинку культури. Тут пройшли конкурсні прослуховування. Змагалися не лише дорослі, а й дитячі колективи з народними піснями у обробці В. Полевика, цікавими обрядами, автентичним співом. Іванівську громаду на фестивалі представив фольклорний етнографічний колектив «Джерело» Золотинського клубу-бібліотеки.

Обласний конкурс носить почесне ім’я нашого видатного земляка, збирача пісенного фольклору, лауреата обласних премій ім. Григорія Верьовки, Бориса Грінченка і премії Фонду культури, Заслуженого працівника культури України Василя Івановича Полевика. До речі, тривалий час Василь Іванович керував Іванівським народним аматорським хором і вніс величезну частку у розвиток хорового мистецтва нашої громади.

Вшанування пам’яті цього славетного сина Чернігівщини всіма учасниками фестивалю-конкурсу стало традицією. В м. Сновськ на площі біля будинку культури відбулася урочиста церемонія покладання квітів до меморіальної дошки, що була встановлена та символічно відкрита у 2009 році під час проведення І обласного фольклорного фестивалю-конкурсу імені Василя Полевика, в пам'ять про плідну працю і творчість нашого видатного земляка на Сновській землі. 

Продовження святкових заходів відбулося біля чарівної річки Снов у мальовничому селі Займище, де писав пісні Василь Іванович. Тож земляки цінують і зберігають його творчість. У полі, що біля села, розмістилися різноманітні виставки образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва. Відбулося урочисте нагородження дипломами та подарунками переможців обласного фольклорного конкурсу, які потім виступили у гала-концерті.

За підсумками конкурсу фольклорний етнографічний колектив «Джерело» Золотинського клубу-бібліотеки, керівник – Ольга Селюченко отримав І місце в номінації «Автентичні колективи», а також отримав подяку товариства "Чернігівське земляцтво" з чим їх і вітаємо!

Фотозвіт дивіться внизу!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь