Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

«Діалоги влади та бізнесу» - перша зустріч об’єднала понад 100 учасників

Дата: 18.10.2024 16:57
Кількість переглядів: 24

Більшість представників бізнесу долучилася онлайн, деякі підприємці змогли доєднатися очно. Говорили про людський капітал і бронювання співробітників.

Про ситуацію на ринку праці на Чернігівщині розказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. Вона акцентувала на тому, що в області дещо знизилася кількість безробітних.

Фото без опису«Серед найзатребуваніших професій – продавці, підсобні працівники, водії, кухарі, прибиральники. Трактористи, електрозварники та інші вакансії чоловічого спрямування закривати важко», - говорить Людмила Ключник.

Центр зайнятості всіляко сприяє працевлаштуванню і допомагає бізнесу. Так, в області працює два офіси «Зроблено в Україні» - у Чернігові та Прилуках. У планах – відкрити ще один у Ніжині. В цих установах можна отримати консультації та роз’яснення.

Наступне питання, про яке говорили на зібранні – надання критичності підприємствам і бронювання працівників.

Фото без опису«Треба бути чесними – у країні війна, а без мобілізації неможливо перемогти. Головне – не втратити країну. Але окрім того, ми повинні втримати бізнес», - акцентував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Відповідно до постанови Кабміну №76 ОВА мають право визначати критичність підприємства. 379 – така цифра критично важливих підприємств в області зараз.

«На жаль, є випадки недоброчесності бізнесу, котрий маніпулював фактами. Для таких підприємств статус критичності анулюється. Бізнес також повинен бути чесним і відповідальним», - зазначив очільник ОВА.    

Фото без опису«Про процедуру бронювання. ОВА не здійснює бронювання працівників. ОВА лише надає статус критичності. Уже потім підприємства подають документи на бронювання. Ми допомагаємо – консультуємо, вказуємо на помилки», - акцентує заступник голови ОДА Дмитро Синенко.

Остаточне рішення про бронювання - за Міністерством оборони.

Серед інших питань – мобілізація.

«Чому це важливо, я уже пояснив. Повторюсь – ми повинні зберегти нашу країну. Так, я розумію, що найбільше страждає «білий» бізнес. На моє переконання, мобілізаційний акцент варто робити на «сірий» та «чорний» бізнес. Це питання місцевих органів влади, ТЦК і правоохоронців. Над цим треба працювати», - сказав В’ячеслав Чаус.

Регіональна платформа для комунікації бізнесу і влади заснована за ініціативи Президента Володимира Зеленського і працює в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь