Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Оголошення про оприлюднення проєкту регуляторного акта

Дата: 07.06.2024 08:40
Кількість переглядів: 68

Оголошення про оприлюднення проєкту регуляторного акта «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Іванівської сільської територіальної громади», що вступатиме в дію з 01.01.2025 року

         Відповідно до ст. 9 ст.13 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», постанови КМУ від 24.05.2017р.  № 483, у відповідності до норм Податкового кодексу України, з метою одержання зауважень та пропозицій від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань, Іванівська сільська рада повідомляє про оприлюднення проєкту регуляторного акта - рішення Іванівської сільської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Іванівської сільської  територіальної громади».

          Даний проект рішення розроблений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Податкового кодексу України та спрямований на розширення бази оподаткування, врегулювання спірних питань, задоволення  потреб громадян та суб’єктів підприємницької діяльності в здійсненні господарської діяльності та захисті їх законних прав та інтересів, залучення додаткових коштів до місцевого бюджету. В даному проекті рішення в порівнянні з попереднім були внесені зміни до ставок податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки. Наказом Міністерства економіки України від 16.05.2023 року №3573 «Про затвердження національного класифікатора НК 018:2023 та скасування національного класифікатора ДК 018:2000» скасовано з 01.01.2024 року Класифікатор ДК 018-2000 та введено в дію новий класифікатор, тож з метою уникнення розбіжностей проблемних питань у визначенні об’єктів оподаткування платниками податку були внесені зміни до Додатку 1.1 «Ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки», в якому ставки визначені згідно нового класифікатора.

Податок на землю, Єдиний податок, Транспортний, Туристичний податки не змінювалися.

Строк прийняття пропозицій та зауважень до вищевказаного проєкту регуляторного акту становить один календарний місяць  з дня  його опублікування07 червня по 07 липня 2024 року).

         Зауваження та пропозиції від фізичних осіб та юридичних осіб приймаються у письмовому вигляді за адресою:

15562Чернігівська обл.,  Чернігівський р-н.,  село Іванівка,  вул. Дружби, буд. 33Б

         На електронну адресу:

 iv_finupr@ukr.net, або ivanivska_silska_rada@ukr.net 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь