Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Важлива умова отримання грошей за програмою єВідновлення – це подання звіту про використання коштів, а потім – його верифікація комісією

Дата: 25.03.2024 09:47
Кількість переглядів: 68

Важлива умова отримання грошей за програмою єВідновленняце подання звіту про використання коштів, а потімйого верифікація комісією.

Цей порядок звітування передбачений Постановою Кабінету Міністрів України №381 від 21.04.2023 року.

Обовʼязкова система подання звітів передбачає фінальну верифікацію (перевірку) – коли вся сума траншу на ремонт оселі вже використана. Це потрібно, щоб держава могла підтвердити цільове використання компенсації.

Така верифікація здійснюється з обов’язковим оглядом комісією об’єкта протягом 30 календарних днів після закінчення календарного місяця, в якому завершено ремонт, щодо не менш як:

  5 відсотків усіх повідомлень про завершення ремонтних робіт, поданих у такому місяці, – у разі проведення ремонту категорії А;

  10 відсотків усіх повідомлень про завершення ремонтних робіт, поданих у такому місяці, – у разі проведення ремонту категорії Б.

Відбір повідомлень про завершення ремонтних робіт для проведення вибіркової верифікації здійснюється автоматично з даних Реєстру пошкодженого та знищеного майна.

ЯК ПРОВОДИТЬСЯ ВЕРИФІКАЦІЯ?

Під час верифікації перевіряється відповідність фактично проведених робіт та/або придбаної будівельної продукції за кожним видом ремонтних робіт, визначених у чек-листі, та здійснюється фотофіксація.

ВАЖЛИВО: у разі неподання повідомлення (звіту) про завершення ремонтних робіт у встановлений термін – проводиться ОБОВ’ЯЗКОВА СТОВІДСОТКОВА верифікація комісією.

Тому уникнути верифікації не подаючи повідомлення про завершення ремонту не вдасться! Ремонт вважатиметься завершеним автоматично через дванадцять місяців з дати зарахування коштів на спеціальний рахунок отримувача компенсації.

ЯК І КУДИ ПОДАВАТИ ЗВІТИ?

Отже, після завершення ремонтних робіт, визначених у чек-листі, отримувач компенсації категорії А зобов’язаний протягом 12 місяців (18 місяців у разі проведення ремонту категорії Б – 350 тис. грн за квартиру та 500 тис. грн за приватний будинок) після зарахування коштів на спеціальний рахунок повідомити про завершення ремонтних робіт.

Це потрібно зробити разом з фотофіксацією проведених ремонтних робіт та придбаної будівельної продукції на даний часзасобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

  Для подачі повідомлення про ремонт потрібно:

Увійти в Дії в розділ єВідновленняЗаяви на виплати.

Обрати об’єкт, про ремонт якого хочете повідомити.

Натиснути на Повідомити про ремонт.

Зазначити, на якому етапі ремонт.

Додати до 10 фото, які підтверджують факт виконання ремонту (наприклад фото будматеріалів та чеків). Кожне фото не має перевищувати 5 МБ.

Надіслати повідомлення.

Якщо у вас виникли додаткові питання, звертайтеся за телефоном    Центру  надання   адміністративних  послуг (0462)730210

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь