Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Лут Павло (с.Количівка)

Дата: 12.02.2024 10:31
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

Лут Павло Володимирович

(29.06.1976 - 21.04.2022)

Лут Павло Володимирович народився 29 червня 1976 року, у м. Іркутськ в сім’ї військовослужбовця. Закінчив  Чернігівську школу №9 у 1993 році. Після цього вступив до Чернігівського інституту регіональної економіки та управління, який закінчив  у 1998 році з відзнакою.                                          У цьому ж році був призваний на строкову військову службу, яку проходив  у 95-й аеромобільній бригаді у м. Житомир. Приймав участь у міжнародних військових навчаннях «Партнерство заради миру у Канаді». 
Демобілізувався у званні сержанта. У травні 2014 році був призваний за мобілізацією та проходив службу у зоні проведення АТО на посаді командира розвідувальної групи. Приймав участь у захисті Донецького аеропорту від російських загарбників. Під час затяжних боїв отримав контузію та був демобілізований. 
24 лютого 2022 р. добровільно прибув до Чернігівського військкомату та був призваний по мобілізації у розвідувально-диверсійної групи. Протягом лютого-березня його підрозділ виконував бойові завдання військового командування по звільненню Чернігівщини від рашистських загарбників. В одному  з боїв біля села Іванівка  його підрозділ захопив неушкоджений ворожий бронетраспортер та передав його ЗСУ, за що бійці групи Лута П.В. отримали грошову винагороду від міського голови.                                                                                                                                                                                  
У квітні 2022 року після визволення Чернігівщини герой був направлений військовим командуванням на територію Донецької області, де здобував розвідувальну інформацію про ворога та проводив диверсійну роботу по його знешкодженню.
21 квітня 2022року під час виконання бойового завдання загинув на полі бою. Указом Президента України №416 від 15.06.2022р. нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).                                                                                                                                                                         Похований в Чернігові на кладовищі Яцево. Залишились мати, батько,  дружина, син та донька.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь