Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Підсумки роботи Центру Дія в 2023 році

Дата: 03.01.2024 10:28
Кількість переглядів: 219

 

 

Фото без опису

ЗВІТ

про роботу Центру надання адміністративних послуг (Центру Дія)  Іванівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської області за 2023 рік

 

Станом на 01.01.2023р. чисельність працівників відділу ЗД ЦНАП Іванівської сільської ради становить 12 штатних одиниць, а саме: 2 – адміністратори, 2-державні реєстратори, 7 спеціалістів (в т.ч. 6 – на ВРМ), 1 -начальник відділу.

24 квітня 2023 року було відновлено роботу центрального офісу ЦНАП (Центру ДІЯ) завдяки проведеним відновлювальним роботам після пошкодження будівлі російськими окупантами. Допомогу у відновленні надав фонд «За Сильну Україну», роботи виконані власними зусиллями громади та КП «Іванівське».

З 2022 року ЦНАП Іванівської сільської ради є учасником довгострокової Програми ЕГАП від Фонду Східна Європа за фінансування Швейцарії.

У 2023 році експертами програми ЕГАП проведено аудит роботи ЦНАП та  надано  рекомендації та інформаційний супровід щодо впровадження інновацій.

  1. Організовано простір для комфорту відвідувачів і працівників (визначено зони очікування, інформації, рецепцію, попередній запис до електронної черги, розподілено робочі місця адміністраторів відповідно до напрямку роботи та адміністративних послуг, що надаються, зону відпочинку для працівників), встановлено системи кондиціонування, вентиляції з рекуперацією та відеоспостереження, підключено пожежну та охоронну сигналізацію з подальшим обслуговуванням відповідними організаціями, розміщено візуальні матеріали , які містять чіткі орієнтири місцезнаходження зон надання послуг всередині приміщення та орієнтири місцезнаходження Центру Дія, стоянки тощо.
  2. ЦНАП отримав техніку та обладнання, станцію для оформлення ІD та закордонних паспортів.
  3. Запроваджено послуги мобільного адміністратора ЦНАП з використанням обладнання «Мобільний кейс» для надання адміністративних послуг маломобільним верствам населення. Мобільний кейс включає в себе весь комплекс обладнання для якісного надання усіх послуг, затверджених у переліку.

За участі експертів EGAP розроблено цифрову стратегію розвитку та конкретний план впровадження інструментів та фінансування з місцевого бюджету:

  1. Встановлено та налаштовано роботу розумного кол-центру (IVR) у системі Іванівської сільської ради, щоб жителі громади у сучасному форматі отримували інформацію про надання адміністративних послуг та інформацію від працівників відділів сільської ради (інформація про Центр Дія та послуги + 10 телефонних ліній спеціалістів). Підключено е-чергу СВОЇ (інформаційний кіоск та Телеграм чат-бот СВОЇ), проведено навчання працівників.
  2. ЦНАП відчув свою енергонезалежність із підключенням потужної сонячної станції, здатної накопичувати та виробляти електроенергію, що забезпечує безперервне функціонування всіх робочих процесів для надання адміністративних послуг.
  3. Передбачено можливість мережевих розгалужувачів для надання можливості мешканцям під час блекауту підзарядити гаджети.
  4. Стало можливим отримувати показники якості повітря в громаді завдяки встановленій станції еко-моніторингу з підключенням до Центру Дія.

 Станом на 1 січня 2024 року у ЦНАП можна отримати 210  адміністративних послуг, а на ВРМ -142.  Протягом  2023 року працівники  ЦНАПу  забезпечили надання послуг  6189 суб’єктам звернень.

Окрім того,

- впроваджено з серпня  2023 року програмний комплекс «ЄІССС» (єдина інформаційна система соціальних послуг);

- налагоджено роботу в Реєстрі багатодітних сімей, Реєстрі пошкодженого та знищеного майна, системі «Прихисток», працює програмний коплекс ІС «Соціальна громада», локальна програма відновлення  «Відбудова» тощо;

- проводиться прийом представниками пенсійного фонду для надання консультацій громадянам та оформлення пенсій та виплат;

- в центральному офісі ЦНАП (Центр ДІЯ) створено вільне робоче місце (місце для самообслуговування з консультаційним супроводом спеціаліста) із загальним доступом до послуг та порталу «ДІЯ»  з метою підвищення цифрової грамотності населення;

За 2023 рік  року працівниками ЦНАПу та ВРМ   видано 3360   довідки різного характеру, вчинено 157 нотаріальних дій, передано через СЕВ ОВВ на реєстрацію в спадковому реєстрі 49 заповітів.

Прийнято 587 заяв  громадян, з них  203 -  заяви з вирішення земельних питань, 17 – щодо видачі посвідчень багатодітним сім’ям,  решта – загального характеру.

Зареєстровано/знято  в РТГ  341 громадян;

Видано витягів з РТГ- 1159 громадянам;

Прийнято заяв на державну допомогу при народженні дитини -15;

Прийнято заяв на Пакунок Малюка – 8

               Видано 18 посвідчень багатодітним сім’ям, з них 15 – дітям та 3 батькам.  Продовжено дію 13 посвідчень вищевказаної категорії громадян. 

Протягом року оформлено відшкодування житлово-комунальних послуг 62 власникам, які прийняли безкоштовно ВПО  і нараховано   компенсацію в сумі  254487 грн. 60 коп.

Державними реєстраторами прийнято 2480 звернень громадян  з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. У тому числі 665 звернень щодо реєстрації права власності, 1591 – інших речових прав.

Станом на 29.12.2023 р. отримано 265 623,50 грн за реєстрацію нерухомого майна, та 9 736,37 грн.,  за реєстрацію місця проживання громадян в бюджет сільської ради.

Спеціалістами та адміністраторами прийнято заяв соціального характеру:

- на оформлення житлових субсидій – 300

- на оформлення пільг на оплату житла та комунальних послуг – 63

- на призначення державної допомоги малозабезпеченим сім’ям – 70

- щодо поставлення да облік ВПО – 59

- на оформлення інших видів допомог - 48

Складено 57 актів обстеження матеріально-побутових умов.

Призначено виплат по догляду на непрофесійній основі 21 громадянам та виплачено 342 391 грн 50 коп зазначеної допомоги з місцевого бюджету.

За 2023 рік видано 310 актів комісійного обстеження пошкоджених будинків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь