Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

У рамках програми CLEAR в Іванівській громаді відбулась тематична зустріч для психосоціальної підтримки сімей в умовах військового стану

Дата: 03.08.2023 15:02
Кількість переглядів: 203

 Фото без опису

Громадська організація "Київський інститут стратегічного аналізу та реформ "КІСАР" (ГО КІСАР) продовжує проведення психосоціальних заходів в громадах Чернігівської області в рамках Програми дій та реагування територіальних громад на надзвичайні ситуації (CLEAR).

 

В Іванівській громаді 31 липня 2023 року відбулась тематична зустріч із психосоціальної підтримки. Зустріч була проведена у онлайн форматі: із Києва, дистанційно, зустріч модерувала Людмила Митрохіна, практикуюча психологіня академії розвитку, підтримки та соціальної адаптації дитини "Кіддом", а у Іванівському ліцеї зібрались місцеві жителі, домівки та будинки яких були сильно пошкоджено внаслідок повномасштабного вторгнення, і які потребують психологічної підтримки.

 

Зустріч   проведена у дружному форматі бесіди – учасники поділитись власними переживаннями, турботами та очікуваннями. Було підняте таке важливе питання як збереження родинних зв’язків та дотримання сімейних традицій під час війни, бо під час складних і кризових ситуацій саме близькі і діти можуть дати необхідну підтримку та мотивацію жити та боротись далі, а спільна діяльність – не тільки підвищити загальний емоційний стан, а й підготувати дітей до життя в нових умовах.

 

В умовах постійних переживань та стресу важливо також розуміти свої емоції, щоб можна було допомогти собі стабілізуватись, а потім  - надати необхідну допомогу своїм близьким і дітям.

Стабілізувати свій стан і заспокоїтись можна і не вживаючи лікарських засобів, а використовуючи різні дихальні і кінезіологічні вправи, а також не забувати про постійне вживання питної води. Саме такими практиками поділилась із учасниками зустрічі пані Людмила.

 

Дякуємо Людмилі Митрохіній, ГО «Кісар» та програмі CLEAR за теплий і практичний захід. Завдяки сучасним технологіям з'явився реальний шанс у віддаленому форматі надавати фахову допомогу та підтримку усім, хто її потребує у такі складні часи.

Програма CLEAR впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз Global Communities та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку USAID's Bureau for Humanitarian Assistance. ГО «КІСАР» є партнерською організацією Глобал Ком’юнітіз, яка реалізує завдання програми CLEAR на території  Іванівської громади.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь