Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

На Чернігівщині СБУ ліквідувала нарколабораторію з виробництва оптових партій психотропів

Дата: 22.03.2023 10:10
Кількість переглядів: 103

    


На Чернігівщині співробітники Служби безпеки України знешкодили нарколабораторію, організатори якої спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропних речовин в особливо великих розмірах.  
За даними досудового розслідування до організації наркобізнесу причетні двоє мешканців Чернігівського району. Лабораторію з виготовлення психотропів вони облаштували у приватній будівлі на території домогосподарства.  
Необхідні компоненти для виготовлення психотропних речовин ділки закуповували через спеціалізовані інтернет-ресурси. Готову до продажу «продукцію» зловмисники реалізовували через розгалужену мережу дилерів на території області. 
За оперативною інформацією, щомісяця ділки виготовляли від 3 до 5 кілограмів амфетаміну. 
Правоохоронці затримали зловмисників під час реалізації чергової парії «товару». 
У ході обшуків за місцями проживання учасників групи виявлено понад 2 кілограми амфетаміну,  близько 30 літрів рідких хімічних сполук, понад 5 кілограмів прекурсорів, лабораторне обладнання, кошти, отримані від реалізації психотропів та інші докази протиправної діяльності. 
У межах кримінального провадження, відкритого за ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, зловмисникам повідомлено про підозри у скоєнні зазначеного злочину. Триває досудове розслідування. 
Заходи із викриття та блокування діяльності нарколабораторії здійснювали співробітники СБУ у Чернігівській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь