Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

БЕЗРОБІТНІ МОЖУТЬ СТАТИ ПАТРОНАТНИМИ ВИХОТЕЛЯМИ

Дата: 28.12.2021 12:53
Кількість переглядів: 284

Про таку альтернативу безробіттю інформують шукачів роботи в службі зайнятості.

Патронат над дитиною – тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сімї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Щоб стати патронатним вихователем треба спочатку пройти первинний відбір на відповідність визначеним критеріям, а потім -спеціальний курс навчання. Серед вимог до патронатного вихователя такі: мати добровільного помічника, згоду усіх членів своєї родини , які проживають у помешканні, досвід виховання дитини, відповідні умови для перебування дитини, бути працевлаштованим лише як патронатний вихователь і не мати іншого підробітку тощо.

Патронатний вихователь -це робота! І за свою роботу людина отримує грошове забезпечення в розмірі пяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (наразі 12 405 грн.) Ще надається соціальна допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів відповідно до віку дитини. Виплачується вона на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя. Ці гроші використовуються в повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку дитини відповідно до її потреб.

У службі зайнятості зауважують : робота патронатного вихователя-відповідальна і складна, але потрібна і благородна. Якщо ви маєте бажання дати дітям сімейний затишок та турботу і водночас забезпечити власну зайнятість- не зволікайте, звертайтесь до служби справах дітей, підрозділи якої є в кожній територіальній громаді Чернігівського району.

 

За інформацією Чернігівської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь