Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Усиновіть дитину, подаруйте їй сонце!

Дата: 28.07.2020 16:47
Кількість переглядів: 505

http://cg.gov.ua/web_docs/1/2017/09/img/2017_09_06_rodina.jpgПогляд дитини-сироти неможливо сплутати з іншим. Він особливий - дитини, якій не вистачає турботи і любові, яку позбавили щасливого дитинства найближчі їй люди. Або жорстокі життєві обставини.

Звичайно ж, вихованці дитячих інтернатних закладів мріють, що колись до них завітають дорослі і скажуть: «Збирайся, дитинко, поїдемо додому. Ми — твої батьки».

Прийомну сім’ю може створити як окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, так і сім’я. Вони можуть взяти на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У дитячому ж будинку сімейного типу спільно проживають з батьками-вихователями та виховуються не менш як 5 дітей цієї категорії. Найбільше ж може бути на вихованні — 10 дітей.

Порядки створення  прийомної сім’ї та дитячого будинку сімейного типу і влаштування в них дітей регулюються відповідними постановами Кабінету Міністрів України.

Держава передбачила фінансову підтримку цих альтернативних форм сімейного виховання. Грошове забезпечення призначається кожному з батьків-вихователів й одному з прийомних батьків. Фінансування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу здійснюється за рахунок державного бюджету.

Отримують державну соціальну допомогу й діти — два прожиткових мінімуми для дітей відповідного віку. За вихованцями також зберігаються   раніше призначені аліменти, пенсія, інші види державної допомоги. Ці кошти переходять у розпорядження батьків-вихователів та прийомних батьків і витрачаються на утримання дітей.

Особи, які виявили бажання стати прийомними батьками, в обов’язковому порядку мають пройти навчання, організоване обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. До проведення спеціальних навчальних програм залучаються спеціалісти з психології, педагогіки, медицини тощо.

До речі, прийомні сім’ї та ДБСТ не залишаються наодинці зі своїми проблемами. Всі вони перебувають під соціальним супроводом соціальних працівників, взаємодіють із службами у справах дітей. Для них передбачено комплекс послуг: і юридичних, і психолого-педагогічних, і соціально-медичних.

Зі свого боку, соцпрацівники здійснюють супервізії альтернативних сімей, контролюють, як дбають прийомні батьки та батьки-вихователі про здоров’я дітей, чи забезпечують їх усім необхідним для всебічного розвитку.

Важливо, що прийомні діти мають право підтримувати особисті контакти з родичами, якщо це не суперечить їх інтересам і не заборонено рішенням суду. Форми такого спілкування визначають органи опіки та піклування за погодженням з прийомними батьками.

 Шановні  жителі громади!

Якщо вам не байдужа доля таких дітей і ви готові подарувати їм щасливе дитинство — створюйте прийомні сім’ї чи дитячі будинки сімейного типу! Вам у цьому допоможуть центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і служби у справах дітей.

Звертайтеся до цих установ за місцем проживання, а також на обласному рівні:

Служба у справах дітей Іванівської сільської ради: с.Іванівка, вул.Дружби 33 б

(приміщення сільської  ради)

Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: м. Чернігів, вул. Шевченка, 21,  контактний телефон:(0462) 77-89-84.

 

Служба у справах дітей Чернігівської ОДА:

 м. Чернігів, просп. Миру, 19, телефон: (0462) 65-17-64.

                                                                         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь