Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Обмежувальні заходи стали суворішими

Дата: 18.03.2020 09:15
Кількість переглядів: 392

В Україні з 13 березня оголошено карантин через поширення китайського коронавірусу. Відсьогодні обмежувальні заходи стали більш суворими. Крім того, Верховна рада ухвалила закон, який передбачає відповідальність за їх порушення. «Слово і Діло» пропонує порівняти, як штрафують за порушення правил карантину в Україні та у світі.

Відповідно до ухваленого закону за порушення правил карантину та рішень органів місцевої влади звичайних громадян будуть штрафувати на 17-34 тисячі гривень (за поточним курсом – 641-1,3 тисячі доларів), а чиновників – на 34-170 тисяч гривень (1,3-6,4 тисяч доларів).

Також передбачена відповідальність за порушення санітарно-гігієнічних вимог, які спричинили поширення коронавірусу: 17-54 тисяч гривень штрафу, арешт до 6 місяців або позбавлення волі до трьох років. Якщо дії призвели до летальних випадків – позбавлення волі на 5-8 років.

 

Карантин через коронавірус діє в більшості країн. Пропонуємо порівняти, як за його порушення штрафують в Україні та у світі.

Зображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

 

Найсуворіше покарання за порушення правил карантину – у Китаї: позбавлення волі від 10 років до довічного або смертна кара. В Італії, де коронавірус поширюється величезними темпами, теж запровадили серйозні штрафи: переміщення територією країни без поважної причини – 206 євро, порушення карантину інфікованою особою – до 21 року в'язниці, неправдиві дані щодо причин переміщення поза карантинною зоною – від одного до шести років в'язниці .

Тільки штрафи за порушення карантину передбачені в Чехії, Польщі, Словаччини й Тайвані. В Узбекистані за порушення можна потрапити до в'язниці на термін до 8 років. В Аргентині за умисні дії, які призвели до поширення вірусу, загрожує від 3 до 15 років позбавлення волі, за необережні дії – штраф 5-100 тисяч доларів, за порушення правил карантину – від пів року до 2 років в'язниці.

Штрафи або позбавлення волі за порушення правил карантину запровадили також у Німеччині, Ізраїлі, Сингапурі, Південній Кореї, Австралії та Росії.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як змінилася робота органів влади та міжнародних організацій через коронавірус.

Детальніше про симптоми коронавірусу і про те, як уберегтися від хвороби, можна прочитати тут.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь