Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

У І кварталі страхові експерти з охорони праці Фонду виявили на підприємствах 10,5 тис. порушень

Дата: 10.05.2019 14:48
Кількість переглядів: 567

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-39, press@fssu.gov.ua

 

26.04.2019

У І кварталі страхові експерти з охорони праці Фонду виявили на підприємствах 10,5 тис. порушень

Упродовж січня–березня 2019 року страхові експерти з охорони праці Фонду соціального страхування України здійснили перевірки 1 483 підприємств щодо стану профілактичної роботи по створенню здорових та безпечних умов праці. Під час заходів виявлено 10 551 порушення законодавства про охорону праці.

Зазначені перевірки Фонду соціального страхування України спрямовані на запобігання нещасним випадкам і усуненню загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці. Так, у І кварталі 2019 року порівняно з тим же періодом минулого року кількість страхових нещасних випадків зменшилась на 4,7% та становила 1 212 випадків, кількість смертельно травмованих осіб зменшилась на 1,1% та становила 90 випадків.

За підсумками перевірок внесено 1 481 подання роботодавцям про порушення законодавства про охорону праці. До органів Державної служби України з питань праці внесено 4 подання щодо застосування адміністративних стягнень або притягнення до відповідальності посадових осіб, які допустили порушення законодавства про охорону праці, а також 17 подань про заборону подальшої експлуатації робочих місць, робота на яких загрожує здоров’ю або життю працівників. Крім того, упродовж І кварталу 2019 року страховими експертами з охорони праці складено 97 протоколів про адміністративні правопорушення за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок на виробництві, розглянуто 48 скарг та заяв застрахованих осіб.

Нагадаємо, 28 квітня в Україні та світі відзначається День охорони праці. За даними Міжнародної організації праці щороку у світі понад 374 млн людей травмуються або хворіють через нещасні випадки на виробництві. З них майже 7 тис. – працівники українських підприємств. Так, у 2018 році Фондом було зареєстровано 4 895 потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві (з них 350 – смертельно) та зафіксовано 1 879 випадків професійних захворювань.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь