Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

У І кварталі кількість профзахворювань зросла на 21,7%

Дата: 17.04.2019 13:49
Кількість переглядів: 554

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ УКРАЇНИ

ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ

 

вул. Боричів Тік, 28, м. Київ, 04070, тел. +38 (044) 206-14-39, press@fssu.gov.ua

 

11.04.2019

У І кварталі кількість профзахворювань зросла на 21,7%

Рівень професійної захворюваності за оперативними підсумками І кварталу 2019 року зріс на 21,7% порівняно з тим же періодом минулого року. Водночас, кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 5%, кількість смертельних нещасних випадків – на 1,1%. Про це під час селекторної наради з фахівцями робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України повідомив начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду Сергій Таровик.

За словами С.Таровика, значна кількість осіб, які мають професійне захворювання, в останні роки до встановлення діагнозу були визнані придатними до роботи у важких і шкідливих умовах праці відповідно до заключних актів комісій з проведення медичних оглядів.

«Ми фіксуємо випадки, коли працівник був визнаний здоровим за результатами медогляду, проведеного лише за рік до виявлення в нього профзахворювання. Невиявлення ранніх ознак професійних захворювань не дозволяють вчасно почати заходи зі збереження та відновлення здоров’я працівників та скорочують періоди їх працездатності. Тому робота із забезпечення проведення якісних та ефективних медичних оглядів дуже важлива. Зокрема, потрібно налагоджувати співпрацю із закладами охорони здоров’я, які проводять медичні огляди», – зазначив Сергій Таровик.

Основними причинами професійних захворювань залишаються недосконалість механізмів та робочого інструменту, недосконалість технологічного процесу та неефективність роботи засобів індивідуального захисту. Водночас, як наголосив С.Таровик, для організації більш ефективної профілактичної роботи зазначені обставини мають бути деталізовані, виявлені конкретні механізми та інструменти, що становлять загрозу для працівників.

Під час наради було акцентовано увагу на потребі в організації дієвої співпраці із роботодавцями щодо створення належних умов праці, а також зі спеціалізованими лікувально-профілактичними закладами, що встановлюють профзахворювання, облдержадміністраціями, органами Держпраці тощо.

Управління виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві надали інформацію щодо здійснених упродовж І кварталу 2019 року профілактичних заходів та їх ефективності.

 

.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь