Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Нагадування для власників транспортних засобів з іноземною реєстрацією

Дата: 11.02.2019 08:51
Кількість переглядів: 558

Нагадування для власників транспортних засобів з іноземною реєстрацією

Зважаючи на численні звернення стосовно порядку виконання окремих митних формальностей при здійсненні митного оформлення для вільного обігу транспортних засобів особистого користування, Чернігівська митниця ДФС інформуємо про наступне.

1)О 24 год. 00 хв. 22 лютого 2019 року закінчується період дії перехідних положень Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5.

Починаючи з 00 год. 00 хв. 23 лютого 2019 року акцизний податок справляється за повними ставками.

2). Відповідно до частини першої статті 3 Митного кодексу України при здійсненні митного контролю та митного оформлення товарів, транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються через митний кордон України, застосовуються виключно норми законів України та інших нормативно-правових актів з питань державної митної справи, чинні на день прийняття митної декларації органом доходів і зборів України.

Таким чином, помістити у митний режим імпорту легковий транспортний засіб із застосуванням коефіцієнта 0,5 по оподаткуванню акцизним податком громадянин:

ЗМОЖЕ: якщо до 22.02.2019 (включно) подана з метою оформлення транспортного засобу для вільного обігу та прийнята митницею електронна митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа, по якій відсутні зауваження (наявні необхідні документи, достатня сума коштів тощо);

НЕ ЗМОЖЕ:

якщо до 22.02.2019 (включно) оформлено картку відмови чи відкликано митну декларацію і відсутня можливість (у тому числі недостатньо часу) для подання декларантом і прийняття митницею нової митної декларації, по якій відсутні зауваження і транспортний засіб може бути оформлено у вільний обіг;

якщо станом на 22.02.2019 транспортний засіб заїхав або перебуває в пункті пропуску через державний кордон України та оформлюється чи очікується оформлення попередньої митної декларації.

 

            Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь