Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

Водохреща у с.Количівка

Дата: 21.01.2019 08:47
Кількість переглядів: 731

          Фото без опису На Водохреща багато людей бажають зануритися в ополонку, щоб вилікуватися від недуг. Священики та віряни йдуть до заздалегідь прорубаної ополонки як символу річки Йордан. Після того, як священик освятить воду в ополонці, триразово занурюючи хрест, запалюючи вогонь і читаючи молитву, бажаючі занурюються у воду з головою три рази, хрестяться і вимовляють молитву.

Сенс обряду в тому, що віруючі готові піти за Христом, приймаючи хрещення і християнську віру. Він виключно добровільний, оскільки немає жодного обов'язку занурюватися в крижану воду. За переказами, коли Ісус прийняв хрещення, з небес в образі голуба зійшов до нього Святий Дух.

Цього року Количівське свято Водохреща було вельми людним. До річки Труби зібралося більше 300 прихожан с.Количівка та гостей. Народу було дуже багато, як кажуть ніде яблуку впасти. Священник Олексій освятив воду, привітав всіх присутніх зі святами. Бажаючих скупатися, омити гріхи та оздоровитися також було чимало та і погодні умови цьому сприяли.  На березі річки варили чай та смачний плов, який було приготовано за спонсорської допомоги депутатів села та старости М.Г.Коваленка. Левова частка робіт з організації свята Водохреща лягла на плечі старости. 

Жителі села та гості свята висловлюють вдячність за організований захід священнику Олексію Камці та старості М.Г. Коваленко.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь