Іванівська сільська рада

Чернігівського району Чернігівської області

На Чернігівщині у листопаді зафіксовані рекордні для регіону надходження податків - понад 1 мільярд гривень

Дата: 13.12.2018 10:57
Кількість переглядів: 678

На Чернігівщині у листопаді зафіксовані рекордні для регіону надходження податків - понад 1 мільярд гривень

 

До бюджетів усіх рівнів Чернігівщини у листопаді 2018 року платниками сплачено 1052 млн грн податків та зборів. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 38 відсотків.

У Головному управлінні ДФС наголошують, що зібрати таку значну суму податків стало можливим завдяки сумлінним платникам, яких на даний час в області близько 99 відсотків.

До державного бюджету надійшло понад 552 млн грн, що у порівнянні з листопадом минулого року більше на 46 відс. (175 млн грн). Найбільший приріст сплати спостерігається по рентній платі за користування надрами (у 4,7 рази або на 72,5 млн грн, тоді як у минулому році поточні податкові зобов’язання були сплачені лише частково і значні суми лягли у борг), податку на додану вартість надійшло на 23 відс. більше (39 млн грн), податку на доходи фізичних осіб та військового збору - на 33 відс. (34 млн грн), податку на прибуток - на 35 відс. (21 млн грн).

Місцеві бюджети усіх рівнів області поповнились майже на 500 млн гривень. Надходження листопада минулого року перевищено на 29 відс. (112 млн грн.). Найбільший приріст спостерігається по податку на доходи фізичних осіб - на 33,6 відс. (78 млн грн), єдиному податку - на 24,4 відс. (14 млн грн), рентній платі за користування природними ресурсами - 60 відс. (10 млн грн).

Найбільшу питому вагу у формуванні доходів територіальних громад має податок на доходи фізичних осіб, якого сплачено майже 312 млн гривень (понад 62 відс. загальної суми надходжень). Також значний вплив на наповнення бюджетів спостерігається від сплати єдиного податку з підприємницької діяльності - майже 73 млн грн (14,5 відс.), податку на майно - майже 57 млн грн (11,4 відс.), рентної плати - майже 27 млн грн (5,3 відс.), акцизного податку від реалізації підакцизної продукції та виробництва пального - майже 10 млн. грн. (2 відс.).

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надійшло 371 млн гривень. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 30 відс. або на 85 млн. гривень.

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь